Gyors és egyszerű desszert, tészta nélkül. Könnyed finomság, de ízekben nagyon is gazdag.

Fűszeres, grillezett ananász

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Fűszeres, grillezett ananász

írta: Peitli Csilla - grillblogger

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 7 ek cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 15 db szegfűszeg
  • 1 db chili
  • 1 rúd vanília
  • 4 cm gyömbér
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • 7 dl víz

Elkészítés:

  1. Üzemeld be az OFYR-t grillezéshez és forrósítsd fel a grill lapot, amennyire csak lehet.
  2. Az olaj és az ananász kivételével, minden hozzávalót tegyél egy edénybe, és a lapra téve forrald fel. Hagyd 5 percig forrni, hogy a fűszerek íze minél jobban kijöjjön.
  3. Ebbe a fűszeres szirupba tedd bele a megtisztított és karikákra vágott ananászt. Fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt a fűszeres lé. Hagyd ázni legalább 20 percig.
  4. Az OFYR főzőfelületét kend le olajjal és már mehetnek is fel rá az ananász karikák.
  5. Süsd meg az ananász mindkét oldalát pár perc alatt. Amikor már szépen karamellizálódott a gyümölcs, hegyezz egy tányérra egy-egy szeletet.
  6. Tegyél a karikára egy gombóc fagyit és locsold le a visszamaradt sziruppal.
  7. Még melegen tálald, hogy kiélvezhesd a fűszerek és a hideg-meleg ellentét ízrobbanását.