Gyorsan elkészíthető és a fagylalt miatt hűsítő, nyári desszert készülhet a grillen. Pillanatok alatt. A gyerekek imádni fogják.
Grillezett banános desszert
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db banán
- 3 ek vaj
- 2 ek juharszirup
- 2 ek karamell
- 8 gombóc fagylalt
- 8 db nápolyi
Elkészítés:
- A banánok szárát vágjuk le.
- A banánokat hosszában vágjuk félbe.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Tegyük fel a gyümölcsöket a húsukkal lefelé a grillre és oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg.
- Közben egy kisebb edényben keverjük össze a vajat, a juharszirupot és a karamella szószt, majd tegyük fel a grillre és készítsünk ebből is egy homogén szószt.
- Amikor a banán elkészült, tegyünk egy tányérra kettőt (akár fel is karikázhatjuk), halmozzuk rá a fagylaltot, öntsük le a karamellás szósszal.
- Végül pedig szórjuk meg az összetört nápolyival.