Az alma édességére erősít rá ez a recept a juharsziruppal, és egy meglepően jól működő hús-gyümölcs páros lesz belőle.

Juharszirupos, almás csirkemell a grillről

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Juharszirupos, almás csirkemell a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 5 db alma
  • 180 ml juharszirup
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés:

  1. Egy almát pucolj meg és kockázz fel, majd tedd egy zacskóba az olajjal, az apróra vágott hagymával, 120 ml juharsziruppal, a szójaszósszal és a csirkemellel együtt.
  2. Zárd be a zacskót, és alaposan mozgasd át az egészet, hogy a pác egyenletesen vegye körbe a húst.
  3. Sütésig tartsd a hűtőben a zacskót.
  4. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
  5. A négy egész almát pucold meg, vedd ki a magházat és szeleteld fel őket.
  6. A maradék juharsziruppal locsold meg a vaslapra helyezett szeleteket és egy-két percenként fordítsd meg őket sütés közben.
  7. Amíg sülnek az almák, a húst is felteheted mellé.
  8. A csirkét egyszer fordítsd meg, majd süsd készre 5-10 perc alatt.
  9. Az almákat korábban is leveheted, ha már teljesen megpuhult/megpirult.
  10. Még melegen, lehetőleg krumplival tálald.