Az alma édességére erősít rá ez a recept a juharsziruppal, és egy meglepően jól működő hús-gyümölcs páros lesz belőle.
Juharszirupos, almás csirkemell a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 5 db alma
- 180 ml juharszirup
- 1 db hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés:
- Egy almát pucolj meg és kockázz fel, majd tedd egy zacskóba az olajjal, az apróra vágott hagymával, 120 ml juharsziruppal, a szójaszósszal és a csirkemellel együtt.
- Zárd be a zacskót, és alaposan mozgasd át az egészet, hogy a pác egyenletesen vegye körbe a húst.
- Sütésig tartsd a hűtőben a zacskót.
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
- A négy egész almát pucold meg, vedd ki a magházat és szeleteld fel őket.
- A maradék juharsziruppal locsold meg a vaslapra helyezett szeleteket és egy-két percenként fordítsd meg őket sütés közben.
- Amíg sülnek az almák, a húst is felteheted mellé.
- A csirkét egyszer fordítsd meg, majd süsd készre 5-10 perc alatt.
- Az almákat korábban is leveheted, ha már teljesen megpuhult/megpirult.
- Még melegen, lehetőleg krumplival tálald.