Alig pár hozzávalóból is készülhet nagyszabású ebéd vagy vacsora. Ez a lazac recept a legjobb példa rá.
A tökéletes grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4x200 g lazac filé
- 2 ek szőlőmag olaj
- 2 kk só
- 2 kk bors
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Az előkészített halat kenjük le bőségesen az olajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
- Bőrrel lefelé tegyük fel az olajozott rácsra és 6-8 perc alatt süssük világos rózsaszínre.
- Ekkor fordítsuk meg a szeleteket és süssük további 2-4 percig, hogy medium rare legyen.
- A grillről levéve pihentessük 1-2 percig, majd citromszeletekkel a tetején tálaljuk a halakat.