Borbás Marcsi kertje folyamatosan ontja magából a szezonális zöldségeket. Ezúttal a többféle cukkini, a krumpli és az uborka van soron. Ennyi friss finomság után jöhet egy egészséges fogás is lazacból, ami egészen különleges módon, cédrus lapon készül.
Cédrus lapon sült lazac Borbás Marcsitól
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 szelet lazac
- 2 csipet só
- 2 marék saláta
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek fehérborecet
- 2 kk vaj
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2 kk citromlé
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 150-200 fokra.
- A cédrus lapot áztassuk be meleg vízbe, hogy ne égjen meg a grillen nagyon és épp megfelelő füsttel lássa el a lazacot. Erre szánjunk legalább fél órát.
- A lazacot sózzuk be, tegyük a falapra, majd mehet is a meleg grillre.
- Süssük addig, amíg a húsa gyönyörű rózsaszínűvé válik és egy villával is könnyedén szétválaszthatjuk a húsát.
- Tálaláskor tegyünk egy kiskanál vajat mindkét szeletre.
- A friss salátát halmozzuk a lazac mellé, locsoljuk meg olajjal, fehérborecettel, majd a húst és a salátát is hintsük frissen őrölt borssal és locsoljunk rájuk egy kevés citromlét. Friss, laktató és nagyon zamatos lesz ez az egészséges fogás.