A lazac nyersen, füstölve és grillezve is igazi kulináris kaland. Ez a fűszeres és feketére sütött változat is megér egy próbát.

Édes-erős grillezett lazac

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Édes-erős grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 1,5 kk koriander
  • 1,5 kk barna cukor
  • 1,5 kk chili por
  • 1 kk só
  • 6 ek olaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 200°-ra.
  2. A lazacokat bőrükkel lefelé tegyük egy tányérra és állítsuk össze a fűszerkeveréket.
  3. Ehhez a koriandert, a cukrot, a chili port és a sót jól keverjük össze, majd dörzsöljük be a lazacba.
  4. Vaslapon hevítsük fel az olajat, amíg el nem kezd füstölni, és ekkor tegyük fel a lazacokat bőrükkel lefelé. Süssük 2 percig, majd fordítsuk meg.
  5. Süssük újabb 3 percig, hogy teljesen átsüljön, majd a grillről levéve, tálalhatjuk is.