Falapon sütött lazac

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Falapon sütött lazac

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 1 db lazac filé
  • 6 db koktél paradicsom
  • 1 db citrom
  • bors
  • paprika
  • cayenne bors
  • fűszervaj

Elkészítés:

  1. A lazac filé bőrét és a szálkákat eltávolítsuk el.
  2. Öblítsük le a lazacot hideg hideg vízzel és papírtörlővel paskoljuk szárazra.
  3. Áztassuk vízbe a falapot 2 órán át.
  4. A lazacot tegyük a falapra és fűszerezzük a sóval, borssal, paprikával és cayenne borssal.
  5. Díszítsük paradicsom és citrom szeletekkel.
  6. Tegyünk fűszervajból egy keveset a tetejére.
  7. Melegítsük elő a grillt közvetlen hőn sütésre (180 °C).
  8. Helyezzük a lazacot a grillre és süssük 20 percig.

forrás: Masterbuilt