Fokhagymás fésűkagyló
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 450 g fésűkagyló
- 75 g vaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db salottahagyma
- 0,5 csomag friss petrezselyem
- 2 csipet szerecsendió
- 1 csipet zellersó
- 12 db koktél paradicsom
- 1 db zöldpaprika
Elkészítés:
- Ha fagyasztott fésűkagylót használsz hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, majd itasd fel róla a nedvességet.
- Ezzel egy időben áztass be négy nyársat vízbe, amire majd feltűzöd a kagylóhúst. Az áztatás megelőzi a fanyárs megégését.
- Melegítsd elő a grill magas hőfokra.
- Egy serpenyőben keverd el az olvadó vajat, a fokhagymával, a salottahagymával, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Időnként megkeverve, 5 percig főzd a keveréket.
- Ezalatt a nyársakra tűzd fel felváltva a fésűkagylót, a koktélparadicsomot és 12 darabra vágott zöld paprikát.
- Mérsékelt a grill hőfokát közepesre és párszor megfogatva süsd készre a kagylós zöldségnyársat 5-6 perc alatt.
Extra tippek:
- Zöldpaprika helyett használhatsz más színes kaliforniai paprikát is, de a paradicsom piros színe miatt a zöld vagy a sárga az ideális választás. Azokkal igazán színpompás fogást készíthetsz.
- Ha nem tudod beszerezni a zellersót, házilag is elkészítheted. A zeller leveleit nagy szemű sóval egy aprítóban keverd össze, majd szárítsd addig kiterítve, míg el nem távozik belőle a nedvesség és morzsalékossá nem válik az elegy. Üvegekbe töltve szinte bármeddig eláll.
Az egyik legízletesebb és közkedveltebb kagylófajta. Általában héjával együtt árulják és elég kevés helyen, inkább nagyobb halasoknál juthatsz hozzá!

