Füstölt lazac wasabis sajtkrémmel

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Füstölt lazac wasabis sajtkrémmel

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 220 g füstölt lazac
  • 60 g krémsajt
  • 10 g wasabi krém
  • 3 g só
  • 2 g bors
  • 1 marék borsmustár
  • 5 ml citromlé

Elkészítés:

  1. A halhoz használt krémsajt elkészítése az első feladat. Ehhez a krémsajtot alaposan keverd ki, majd add hozzá a citromlevet, a wasabi krémet, a sót és a (lehetőleg frissen őrölt) borsot.
  2. A füstölt lazac szeleteket vagy darabokat fektesd le egy tálcára, és a krémmel gyengéden kend be az egyik oldalát.
  3. A krém tetején oszlasd el a borsmustár leveleit, majd óvatosan tekerd fel a szeleteket úgy, hogy a wasabis rész belülre kerüljön.
  4. Ezután a tálcát takard le folpackkal, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
  5. Tálaláskor friss citromszeleteket és zöldsalátát használj köretnek, díszítésnek.

Extra tippek:

  • A recept maradék füstölt lazac felhasználásához készült, de nem muszáj feltétlenül előzőleg grillezett halat alkalmazni. A grillről frissen lekerült hal is tökéletesen alkalmas, csak addig kell várni, amíg teljesen kihűl és már mehet is rá a wasabis krém.
  • A bormustár másik neve a rukkola, de találkozni még rucola vagy ruccola néváltozatokkal is.
  • Ha nem tudod feltekerni a lazacot, próbáld meg legalább kettéhajtani.
  • A feltekert, kettéhajtott halat rögzítheted fogpiszkálóval.


A hal füstöléséhez használj grillkosarat!