Egy könnyű és gyorsan elkészíthető recept, ami izgalmas ízeket ígér.
Grillezett garnéla kukoricával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g garnéla
- 80 ml lime lé
- 60 ml narancslé
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk gyömbér
- 2 ek cukor
- 1 kk koriender mag
- 2 g fekete bors
- 2 cső kukorica
Elkészítés:
- Készítsünk pácot a reszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma, a bors, az őrölt koriander mag, a méz, a cukor, a szójaszósz, a narancslé és a lime lé összekeverésével.
- Ebbe pácoljuk be a megtisztított garnélát és hagyjuk pihenni, amíg felmelegszik a grill.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra, majd készítsünk egy nagyobb vagy több kisebb alufólia batyut.
- Ezeket töltsük meg a pácolt garnélával és a karikákra vágott kukoricával. Zárjuk le a batyukat és 10 percig süssük a grillen.
- Kuszkusszal, rizzsel tálaljuk.