Grillezett garnéla thai módra
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 450 g garnéla
- 400 ml thai szósz
- 2 ek olíva olaj
- 30 g aprított gyömbér
- 2 gerezd aprított fokhagyma
Elkészítés:
- A garnéla pácához egy tálban keverd össze a thai szószt, az olajat, a friss gyömbért és a finomra vágott fokhagymát.
- A pácba óvatosan forgasd bele a tisztított garnélákat, majd mehet a hűtőbe pihenni a rákocska.
- Legalább egy órát hagyd állni, de ennél jóval több sem okoz károkat. Akár öt órát is pácolódhat az étel grillezés előtt.
- A grillt ezúttal magas hőfokra állítsd, és mielőtt a felteszed a rákokat egy vékony olajréteget kenj fel a rácsokra.
- Ezután már csak a grillezés van hátra, aminek hossza nagyban függ a garnélák méretétől. Ha opálossá válik a rákhús és enyhén összekunkorodik akkor biztos lehetsz benne, hogy elkészült a grillezett garnélád thai módra.
- Grillezés közben elég egyszer megfordítani a garnélákat, és már tálalható is a finom tenger-gyümölcse.
Extra tippek:
- Bármilyen boltban kapható thai szósz megfelel a célnak, de akár házilag is elkészítheted a saját thai szószodat.
- Jelentősen megkönnyíti a garnéla grillezését, ha be tudsz szerezni egy úgynevezett wok topper nevű edényt, ami a kevés zsiradékon, de nagy lángon való sütéshez kiváló. Ennek segítségével nem kell egyesével fordítgatni a garnélákat, az edényt rázva is elérheted a kívánt eredményt.