Grillezett garnéla thai módra

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: 3

Grillezett garnéla thai módra

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 400 ml thai szósz
  • 2 ek olíva olaj
  • 30 g aprított gyömbér
  • 2 gerezd aprított fokhagyma

Elkészítés:

  1. A garnéla pácához egy tálban keverd össze a thai szószt, az olajat, a friss gyömbért és a finomra vágott fokhagymát.
  2. A pácba óvatosan forgasd bele a tisztított garnélákat, majd mehet a hűtőbe pihenni a rákocska.
  3. Legalább egy órát hagyd állni, de ennél jóval több sem okoz károkat. Akár öt órát is pácolódhat az étel grillezés előtt.
  4. A grillt ezúttal magas hőfokra állítsd, és mielőtt a felteszed a rákokat egy vékony olajréteget kenj fel a rácsokra.
  5. Ezután már csak a grillezés van hátra, aminek hossza nagyban függ a garnélák méretétől. Ha opálossá válik a rákhús és enyhén összekunkorodik akkor biztos lehetsz benne, hogy elkészült a grillezett garnélád thai módra.
  6. Grillezés közben elég egyszer megfordítani a garnélákat, és már tálalható is a finom tenger-gyümölcse.

Extra tippek: 

  • Bármilyen boltban kapható thai szósz megfelel a célnak, de akár házilag is elkészítheted a saját thai szószodat. 
  • Jelentősen megkönnyíti a garnéla grillezését, ha be tudsz szerezni egy úgynevezett wok topper nevű edényt, ami a kevés zsiradékon, de nagy lángon való sütéshez kiváló. Ennek segítségével nem kell egyesével fordítgatni a garnélákat, az edényt rázva is elérheted a kívánt eredményt.