Ebből a különleges alapanyagból egy nagyon fonom és villantós vacsora készülhet, amelyet meglepően könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Fél óra alatt megsül az egész!
Grillezett homárfarok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db homárfarok
- 60 ml vaj
- 60 ml citromlé
- 1 ek friss kapor
- 1 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A homárfarok előkészítéséhez helyezzük őket egyesével egy deszkára, majd óvatosan vágjuk félbe a páncéljukat hosszában.
- Ezután hajtsuk össze a farokrészt, hogy megtörjük a páncélt és a hús egy kicsit kilátszódjon.
- A felesleges nedvességet itassuk fel papírtörlővel.
- A vajat melegítsük fel egy kicsit majd keverjük ki a citromlével, az apróra vágott kaporral és a sóval.
- Kenjük le egy kicsit a homárt a vajas keverékkel, majd tegyük fel a grillre a vágott felével lefelé.
- 5-7 perc után (ez függ a homár nagyságától) fordítsuk meg és kenjük le megint, immár bőségesen a vajas szósszal.
- Süssük készre a homárokat, amíg a húsuk kifehéredik és a páncél pirossá válik.
- Zöldségekkel tálalva és olvasztott vajjal meglocsolva kínáljuk.