Gyorsan és kevés hozzávalóból is lehet különleges vacsorát készíteni. Ez a recept rá a példa.
Grillezett lazac 5 hozzávalóból
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg lazac
- 2 ek dijoni mustár
- 3 ek szójaszósz
- 6 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- A lazacot fektessük le bőrrel lefelé és vágjuk fel négy egyenlő részre.
- A mustárt, a szójaszószt, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát keverjük össze és a pác felével kenjük meg alaposan a lazacot.
- Hagyjuk pihenni 10 percig, addig a grill is felmelegszik.
- Tegyük fel a lazacokat a grillre, bőrös felükkel lefelé és süssük 5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és jöhet újabb 5 perc.
- Vegyük le a halat a grillről és tegyük a tálalásra szánt tányérokra.
- Locsoljuk rá a pácoláshoz nem használt mártást (amiben a hal pihent, azt öntsük ki) és hagyjuk pihenni 10 percet tálalás előtt.