Finom, könnyed és egészséges fogás a grillről, ami tökéletes nyári estékre.
Grillezett lazac avokásó salsával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac filé
- 2 db avokádó
- 100 g koktél paradicsom
- 2 ek cilantro
- fél kk chili
- 1 negyed hagyma
- 1 kk lime lé
- 1 kk só
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az avokádót kockázzuk fel, a paradicsomot vágjuk félbe és keverjük össze őket egy tálban.
- Adjuk hozzá a cilantrót, az apróra vágott chilit és hagymát, majd a lime levével együtt keverjük el.
- Végül jöhet a só és a bors negyede. Ezután tegyük félre, hogy összeálljon a salsa.
- A lazacot kenjük le mindkét oldalán olajjal. Sózzuk és borsozzuk a maradékkal.
- Tegyük fel a grillre a bőrével lefelé. Süssük 3 percig, majd fordítsuk meg, amikor a hús kezd opálossá válni.
- Újabb 3 perc sütés után tálalhatjuk is az avokádó salsával.