Finom, könnyed és egészséges fogás a grillről, ami tökéletes nyári estékre.

Grillezett lazac avokásó salsával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac avokásó salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac filé
  • 2 db avokádó
  • 100 g koktél paradicsom
  • 2 ek cilantro
  • fél kk chili
  • 1 negyed hagyma
  • 1 kk lime lé
  • 1 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az avokádót kockázzuk fel, a paradicsomot vágjuk félbe és keverjük össze őket egy tálban.
  3. Adjuk hozzá a cilantrót, az apróra vágott chilit és hagymát, majd a lime levével együtt keverjük el.
  4. Végül jöhet a só és a bors negyede. Ezután tegyük félre, hogy összeálljon a salsa.
  5. A lazacot kenjük le mindkét oldalán olajjal. Sózzuk és borsozzuk a maradékkal.
  6. Tegyük fel a grillre a bőrével lefelé. Süssük 3 percig, majd fordítsuk meg, amikor a hús kezd opálossá válni.
  7. Újabb 3 perc sütés után tálalhatjuk is az avokádó salsával.