Halat grillezni mindig jó ötlet, egy különleges körettel, pedig igazán izgalmas, vendégváró finomság kerekedhet a dologból.

Grillezett sügér narancsos salsával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett sügér narancsos salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet sügér filé
  • 5 ek olívaolaj
  • 3 ek borecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 kk gyömbér
  • 2 kk cukor
  • 3 db narancs
  • 1 db édeskömény
  • 1 db fokhagyma
  • fél db lilahagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy aprítóba tegyünk 2 evőkanál olajat és ugyanennyi szójaszószt, öntsük hozzá az ecetet és adjuk hozzá a gyömbért és a cukrot. Dolgozzuk össze az egészet.
  3. A narancsokat pucoljuk meg és vágjuk ki a gyümölcshúst a fehér hártyák közül. Aprítsuk fel, majd tegyük egy nagyobb tálba.
  4. A lilahagymát és az édesköményt is vágjuk apróra és adjuk a narancshoz.
  5. Öntsük az egészre a korábban elkészített olajos keveréket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Forgassuk össze az egészet és hagyjuk pihenni a hűtőben.
  1. A maradék olajat, szójaszószt és apróra vágott fokhagymát keverjük össze.
  2. Ebben forgassuk meg a halakat, majd sózzuk és borsozzuk őket.
  3. Mehetnek is fel a grillre, ahol oldalanként 3 perc alatt süssük szép opálosra a halakat.
  4. A behűtött narancsos-köményes salsával kínáljuk.