Nem telhet el karácsony halászlé nélkül, akkor, sem ha ez egy parázs vita kirobbantója lehet, hogy passzírozott vagy sem, tésztával vagy sem, vegyes halból vagy sem. Most elmondom, én hogyan csinálom.
Halészlé Ofyr fatüzelésű grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 3 db ponty
- 4 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint só
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 g csípős pirospaprika
- 50 g pirospaprika
Elkészítés:
Begyújtom a sütőt, majd a grill roundra felteszem az öntöttvas edényt, hogy felmelegedhessen. Amikor már kellően forró, bele öntöm az olajat, bele teszem az apróra vágott hagymát, majd sózom. Amikor a hagyma üveges, hozzá adom a paprikát és a paradicsomot, a pirospaprika felét, majd 10 percig párolom, mielőtt a halat hozzá adom. Itt kerül bele néhány szelet hal, a fejek és a farok egy kis törzzsel. 2-3 órán keresztül lassan főzöm, ezután átpasszírozom, hogy tartalmas sűrű levet kapjak. Ezt engedem fel vízzel. Amikor újra felforrt hozzá adom a fűszerpaprika másik felét, sózom és bele teszem a korábban besózott halszeleteket.
5-8 percig főzöm a hallal esetleg belsőségekkel együtt, majd tálalom