A lazac és a citrusos ízvilág mindig jó páros. Most ezt a remek kettőst turbózzuk fel három különféle citrussal.

Három citrusos grillezett lazac

Elkészítési idő: 23 perc
Nehézség: 3

Három citrusos grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 120 ml narancslé
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml limelé
  • 60 g narancslekvár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 60 g barna cukor
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 ek víz

Elkészítés:

  1. Egy magas falú, szószos tálban keverjük össze a narancslevet, a citromlevet, a lime levét, a narancslekvárt, a szójaszószt, a barna cukrot és az apóra vágott fokhagymát, és kezdjük melegíteni.
  2. Egy kis pohárban a keményítőt keverjük el a vízzel, majd adjuk a mártáshoz és forraljuk fel együtt, hogy besűrűsödjön. Amikor már elég sűrű, vegyük le a szószt hűlni.
  3. A lazacokat tegyük fel egy beáztatott cédrus lapra, sózzuk, borsozzuk, majd kenjük le bőségesen a citrusos mártással a tetejét.
  4. 12-15 perc alatt süssük készre közepes hőfokon. Azonnal tálalhatjuk.