A lazac és a citrusos ízvilág mindig jó páros. Most ezt a remek kettőst turbózzuk fel három különféle citrussal.
Három citrusos grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 120 ml narancslé
- 60 ml citromlé
- 60 ml limelé
- 60 g narancslekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 60 g barna cukor
- 1 ek kukorica keményítő
- 1 ek víz
Elkészítés:
- Egy magas falú, szószos tálban keverjük össze a narancslevet, a citromlevet, a lime levét, a narancslekvárt, a szójaszószt, a barna cukrot és az apóra vágott fokhagymát, és kezdjük melegíteni.
- Egy kis pohárban a keményítőt keverjük el a vízzel, majd adjuk a mártáshoz és forraljuk fel együtt, hogy besűrűsödjön. Amikor már elég sűrű, vegyük le a szószt hűlni.
- A lazacokat tegyük fel egy beáztatott cédrus lapra, sózzuk, borsozzuk, majd kenjük le bőségesen a citrusos mártással a tetejét.
- 12-15 perc alatt süssük készre közepes hőfokon. Azonnal tálalhatjuk.