A karácsonyi asztalra nem kell hosszan készülő, bonyolult fogást tenni. Ez a recept egyszerű, gyors és finom halas fogást ad.
Juharszirupos, balzsamecetes lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac filé
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- 60 ml juharszirup
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk mustár
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a juharsziruppal. (Ebből lehet egy kicsit többet is használni, ha szereted az édesebb ízeket.)
- Az így kapott páccal öntsük le a lazacokat és hagyjuk pácolódni 30 percet.
- Közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A grillt sütés előtt picit olajozzuk be, majd tegyük fel a halakat a húsukkal lefelé és süssük 4 percig.
- Ekkor fordítsuk meg óvatosan a halat, kenjük le a páccal és süssük a bőrös felével lefelé is 3 percig.
- Ekkor megint jöhet egy utolsó fordítás és lekenés. Újabb 3 perc után biztosan elkészül a hal, amit pirított zöldségekkel tálalhatsz is. A maradék páccal meglocsolva!