A karácsonyi asztalra nem kell hosszan készülő, bonyolult fogást tenni. Ez a recept egyszerű, gyors és finom halas fogást ad.

Juharszirupos, balzsamecetes lazac

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 2

Juharszirupos, balzsamecetes lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac filé
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • 60 ml juharszirup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk mustár

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a juharsziruppal. (Ebből lehet egy kicsit többet is használni, ha szereted az édesebb ízeket.)
  2. Az így kapott páccal öntsük le a lazacokat és hagyjuk pácolódni 30 percet.
  3. Közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A grillt sütés előtt picit olajozzuk be, majd tegyük fel a halakat a húsukkal lefelé és süssük 4 percig.
  5. Ekkor fordítsuk meg óvatosan a halat, kenjük le a páccal és süssük a bőrös felével lefelé is 3 percig.
  6. Ekkor megint jöhet egy utolsó fordítás és lekenés. Újabb 3 perc után biztosan elkészül a hal, amit pirított zöldségekkel tálalhatsz is. A maradék páccal meglocsolva!