- írta: Peitli Csilla
Az ősz ízeit közvetítő szőlős páccal igazán finom grillezett hal készíthető.
Szőlő lekváros pácban érlelt hal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet tőkehal
- 60 g szőlő lekvár
- 80 ml szójaszósz
- 1 ek balzsamecet
- 3 szál újhagyma
- 1 ek narancs héja
Elkészítés:
- A szójaszószt, a lekvárt és a balzsamecetet keverjük össze, majd öntsük rá a halakra és pácoljuk legalább 1 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A halat együk ki a pácból, amit öntsünk egy lábosba.
- Forraljuk fel a pácot, majd két evőkanálnyit vegyünk ki, a többit pedig tegyük félre a tálaláshoz.
- A halat kenjük le a korábban félretett sűrű páccal és mehetnek i sa rácsokra.
- 5-7 perc alatt süssük készre a halat, közben ha még maradt a lekenéshez félretett pácból, kenjük le azzal is.
- Tálaláskor szórjuk meg a halakat a reszelt narancs héjjal, a karikákra vágott hagymával és kínáljuk mellé a szőlős mázat.