Az ősz ízeit közvetítő szőlős páccal igazán finom grillezett hal készíthető.

Szőlő lekváros pácban érlelt hal

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 2

Szőlő lekváros pácban érlelt hal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet tőkehal
  • 60 g szőlő lekvár
  • 80 ml szójaszósz
  • 1 ek balzsamecet
  • 3 szál újhagyma
  • 1 ek narancs héja

Elkészítés:

  1. A szójaszószt, a lekvárt és a balzsamecetet keverjük össze, majd öntsük rá a halakra és pácoljuk legalább 1 órát.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  3. A halat együk ki a pácból, amit öntsünk egy lábosba.
  4. Forraljuk fel a pácot, majd két evőkanálnyit vegyünk ki, a többit pedig tegyük félre a tálaláshoz.
  5. A halat kenjük le a korábban félretett sűrű páccal és mehetnek i sa rácsokra.
  6. 5-7 perc alatt süssük készre a halat, közben ha még maradt a lekenéshez félretett pácból, kenjük le azzal is.
  7. Tálaláskor szórjuk meg a halakat a reszelt narancs héjjal, a karikákra vágott hagymával és kínáljuk mellé a szőlős mázat.