A lazac nyersen, füstölve és grillezve is kiváló fogás, ami rengeteg fontos és egészséges anyagot tartalmaz. Aki azonban nem szereti a halakat, annak hiába ecseteljük az előnyeit. Jöjjön egy recept, ami elég tüzes ahhoz, hogy a kétkedőket is meggyőzze!
Tüzes grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 szelet lazac
- 240 ml sriracha szósz
- 2 db citrom leve
- 60 ml méz
- 1 marék metélőhagyma
Elkészítés:
- Készítsük elő a pácot a halhoz. Ehhez a sriracha szószt keverjük össze a citromlével és az enyhén melegített, még folyós mézzel.
- A pácból vegyünk ki körülbelül 1 dl-t, hogy majd sütés közben legyen mivel kenegetni a halat.
- A többi pácba tegyük bele a halakat és lefedve pihentessük az ételt a hűtőben, legalább 3 óráig.
- Amikor sütésre készen állunk, vegyük ki a halat és melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Olajozzuk a rácsokat és tegyük fel a halat. Azonnal le is kenhetjük a félretett páccal, majd sütés közben is még párszor ismételjük ezt meg.
- Oldalanként 5 percig süssük, hogy teljesen megsüljön.
- Az aprított metélőhagymával megszórva, köretként pedig rizzsel vagy sült zöldségekkel kínáljuk.
+ Ha biztosra akarunk menni, hogy nem ragad le a hal, akkor grillezzük falapra téve.