A lazac nyersen, füstölve és grillezve is kiváló fogás, ami rengeteg fontos és egészséges anyagot tartalmaz. Aki azonban nem szereti a halakat, annak hiába ecseteljük az előnyeit. Jöjjön egy recept, ami elég tüzes ahhoz, hogy a kétkedőket is meggyőzze!

Tüzes grillezett lazac

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Tüzes grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 szelet lazac
  • 240 ml sriracha szósz
  • 2 db citrom leve
  • 60 ml méz
  • 1 marék metélőhagyma

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a pácot a halhoz. Ehhez a sriracha szószt keverjük össze a citromlével és az enyhén melegített, még folyós mézzel.
  2. A pácból vegyünk ki körülbelül 1 dl-t, hogy majd sütés közben legyen mivel kenegetni a halat.
  3. A többi pácba tegyük bele a halakat és lefedve pihentessük az ételt a hűtőben, legalább 3 óráig.
  4. Amikor sütésre készen állunk, vegyük ki a halat és melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. Olajozzuk a rácsokat és tegyük fel a halat. Azonnal le is kenhetjük a félretett páccal, majd sütés közben is még párszor ismételjük ezt meg.
  6. Oldalanként 5 percig süssük, hogy teljesen megsüljön.
  7. Az aprított metélőhagymával megszórva, köretként pedig rizzsel vagy sült zöldségekkel kínáljuk.

+ Ha biztosra akarunk menni, hogy nem ragad le a hal, akkor grillezzük falapra téve.