A hamburger igazi nyári klasszikus, de ősszel is könnyen elkészítheted, hiszen gyorsan megsül és még a nyár ízeit is belecsempészheted a szárított paradicsommal.

Hamburger szárított paradicsommal

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Hamburger szárított paradicsommal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús
  • 200 g szárított paradicsom olajban
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 db lilahagyma
  • 2 ek szárított bazsalikom
  • 2 kk őrölt kömény
  • fél kk erős pista
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 200 g kecskesajt
  • 8 db hamburger zsemle
  • ízlés szerint saláta mix

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A szárított paradicsomot vegyük ki az olajból, amiből 7 kiskanálnyit tegyünk félre.
  3. Ebben az olajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a balzsamecetet, vegyük lejjebb a hőfokot közepes/alacsonyra és 30 perc alatt süssük aranybarnára az egészet.
  4. Közben a paradicsomokat tegyük egy aprítóba, adjuk hozzá a lilahagymát, a bazsalikomot, a köményt, az Erős Pistát, a maradék olajat és dolgozzuk össze az egészet.
  5. Az így kapott masszával keverjük össze a marhahúst, amit aztán sózzunk, borsozzunk.
  6. Készítsünk a húsból 8 húspogácsát, amelyek közepébe osszuk szét a kecskesajtot.
  7.  Közepes hőfokon süssük a húsokat 5-7 percig mindkét oldalukon, majd állíthatjuk is össze a szendvicset.
  8. A húsra halmozzunk a hagymából, tegyünk rá zöldségeket és kínáljuk a kedvenc szószokkal.