A hagyma lekvár után érdemes még tovább feszíteni a húrt ezzel a különlegességgel. A bacon lekvár tökéletes szendvicsekbe, burgerekbe és grillezett húsok mellé is.

Bacon lekvár grill húsokhoz

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Bacon lekvár grill húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 650 g bacon
  • 2 db hagyma
  • 120 ml balzsamecet
  • 120 g barna cukor
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A bacon szeleteket vágjuk fel kisebb darabokra és süssük meg jó ropogósra a grillen egy magasabb falú serpenyőben.
  3. A bacon szeleteket vegyük ki és tegyük félre, a kisült zsírjában pedig pirítsuk meg a felkarikázott hagymát és fokhagymát.
  4. Amikor megfonnyadtak a hagymák és elkezdenek aranybarnává válni tegyük vissza a bacont és adjuk hozzá a cukrot, az ecetet, a sót és a borsot is.
  5. Főzzük össze az egészet fél óra alatt. Amikor eléri a lekvár sűrűséget és mély aranybarna színt kap, elkészültünk.
  6. Azonnal felhasználhatjuk vagy hűtőben tárolva eltarthatjuk hetekig.