- írta: Peitli Csilla
Borbás Marcsi kertje mindig friss zöldségekkel szolgál, amiből egy laktató, egészséges és látványos ebéd készülhet.
Balzsamecetes grillezett csirke Borbás Marcsi konyhájából
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 4 db újburgonya
- 1 db cukkini
- 1 marék petrezselyem
- 1 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 3 g só
- 2 g bors
- 1 ek Worcestershire szósz
- 2 ek balzsamecet
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Az újburgonyákat félig főzzük elő, majd szeleteljük fel a cukkinival együtt.
- A csirkéhez készítsünk egy egyszerű pácot 3 evőkanál olajból, egy gerezd aprított fokhagymából, egy kevés borsból és a Worchestershire szószból.
- A jól összekevert pácba tegyük bele a csirkét és hagyjuk pihenni legalább 10 percig.
- Egy serpenyőben vagy vaslapon hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá az egész fokhagyma gerezdeket.
- Amikor már finom illata van a fokhagymának, jöhet bele a krumpli és a cukkini.
- Sózzuk és borsozzuk őket, majd egy kevés citromlét is locsoljunk rájuk.
- Erre szórjuk a felaprított petrezselymet és hagyjuk megsülni pár perc alatt.
- A csirkéket tegyük fel a grillre és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
- Az utolsó két percben locsoljuk rá a csirkére a balzsamecetet.
- Tálaláskor a vajat oszlassuk el a még forró csirkén és krumplin.