- írta: Peitli Csilla
A lazac omlós és porhanyós húsa könnyű étel, de egy kis csípősséggel megbolondítva igazán markáns fogás kerekedik belőle.
Csípős lazac a grillen
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 240 ml sriracha szósz
- 2 db citrom
- 60 ml méz
Elkészítés:
- Készítsük el a pácot. Ehhez egy nagyobb edénybe mérjük ki a Sriracha szószt, adjuk hozzá a mézet és a két citrom kifacsart levét. Jól keverjük össze az egészet.
- Tegyünk félre a pácból 1 dl-t a tálaláshoz, a többit pedig öntsük egy zárható zacskóba.
- Ebbe tegyük bele a lazac szeleteket, zárjuk le és hűtőben pihentessük a sütésig. Hogy jól átjárják az ízek a halat, legalább 1-3 órát pihenjen.
- Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
- Enyhén olajozzuk le a rácsokat és mehetnek is fel a halak. Először, ha lehet, bőrrel lefelé tegyük fel és süssük 5 percig. Kenjük le bátran a páccal.
- Fordítás után újabb 5 perc sütés és lekenés következzen.
- Még melegen, a félrerakott páccal meglocsolva kínáljuk salátával és rizzsel.