A lazac omlós és porhanyós húsa könnyű étel, de egy kis csípősséggel megbolondítva igazán markáns fogás kerekedik belőle.

Csípős lazac a grillen

Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézség: 2

Csípős lazac a grillen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 240 ml sriracha szósz
  • 2 db citrom
  • 60 ml méz

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot. Ehhez egy nagyobb edénybe mérjük ki a Sriracha szószt, adjuk hozzá a mézet és a két citrom kifacsart levét. Jól keverjük össze az egészet.
  2. Tegyünk félre a pácból 1 dl-t a tálaláshoz, a többit pedig öntsük egy zárható zacskóba.
  3. Ebbe tegyük bele a lazac szeleteket, zárjuk le és hűtőben pihentessük a sütésig. Hogy jól átjárják az ízek a halat, legalább 1-3 órát pihenjen.
  4. Melegítsük elő a grill magas hőfokra.
  5. Enyhén olajozzuk le a rácsokat és mehetnek is fel a halak. Először, ha lehet, bőrrel lefelé tegyük fel és süssük 5 percig. Kenjük le bátran a páccal.
  6. Fordítás után újabb 5 perc sütés és lekenés következzen.
  7. Még melegen, a félrerakott páccal meglocsolva kínáljuk salátával és rizzsel.