Az édes és a sós ízek tökéletes harmóniája a közkedvelt pizza formával egyesül. Ha gyorsan kell különlegeset alkotni, próbálja ki ezt a receptet.
Édes-sós gyümölcsös pizza a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db naan kenyér
- 3 szelet sárgadinnye
- 3 szelet mézdinnye
- 200 g ricotta
- 2 ek méz
- 8 szelet prosciutto sonka
- 2 ek balzsamecet
- 2 g só
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A naan kenyeret (pizza alapot is használhatunk) és a dinnye szeletek széleit kenjük meg olajjal.
- A magas hőfokra előmelegített grillen 5 perc alatt pirítsuk meg a kenyeret és a dinnyét is, egyszeri fordítással.
- Tegyük félre a kenyereket, és vágjuk falatnyi darabokra a dinnyéket.
- Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a mézet és a sót.
- Szórjuk meg a két naan kenyeret a ricottás keverékkel, majd osszuk el közöttük a dinnyéket és a sonkát.
- Locsoljuk le egy kevés balzsam ecettel és ízlés szerint még mehet rá só vagy bors. Azonnal tálaljuk.