A cukor, a bourbon és a chili együtt egy tüzes és édes kérget von a hús köré, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt a steaket.

Flank steak cukros, alkoholos páccal

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 4

Flank steak cukros, alkoholos páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db flank steak
  • 50 g barna cukor
  • 60 ml bourbon
  • fél kk chili pehely
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. A flank steaket vagyis a marha hasi részét egészben tegyük egy edénybe. (Ez mérettől függően 500-700 g között lesz.)
  2. A cukrot és a chili pelyhet keverjük össze a bourbonnel, majd ezt a keveréket oszlassuk el a hús felületén.
  3. Tegyük zárható zacskóba az egészet és pihentessük legalább 30 percet, de 1-2 órát is ülhet a pácban a hús.
  4. Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Mielőtt feltennénk a húst a grillre, vegyük ki a zacskóból és sózzuk meg bőségesen.
  6. A steaket süssük minden oldalán 3 percig medium rare-hez, vagy ennél egy kicsit tovább ízlés szerint.
  7. A grillről levéve még pihentessük 5-10 percig a felvágás előtt.