Otthon készített gyros sok zöldséggel és ízletesre sült marhahússal.

Flank steak gyros

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Flank steak gyros

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g flank steak
  • fél kk fokhagyma por
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • fél db kígyóuborka
  • fél db lilahagyma
  • 1 db olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • 4 db pita
  • 2 ek citromlé
  • 1 db görög joghurt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A flank steaket (a marha hasaalja) fűszerezzük a só, a fokhagyma és a bors felével.
  3. Tegyük fel a grillre és süssük 6 percig, majd fordítsunk rajta egyet és süssük még 4 percig.
  4. A grillről levéve pihentessük 5 percet, majd vágjuk fel átlósan, hosszabb, vékonyabb szeletekre.
  5. Az uborkát reszeljük le, finoman nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd keverjük össze a maradék sóval, borssal és fokhagymaporral.
  6. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és tegyük félre az gyros összeállításáig.
  7. A hagymát vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze az olajjal és a citromlével. (Mehet bele egy kevés kapor vagy petrezselyem is ízesítésnek.)
  8. Végül állítsuk össze a gyrost. Először jöhet egy kevés hús, arra hagymás keverék, szeletelt paradicsom, majd még egy kevés hús és az uborkás öntet.