- írta: Peitli Csilla
Gyors, könnyű és ízletes vacsora, ami a körettel együtt is elkészül fél óra alatt.
Grillezett lazac uborkasalátával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db lazac steak
- 60 ml görög joghurt
- 1 ek borecet
- 3 g fekete bors
- 4 g só
- 2 db uborka
- 2 db zeller szár
- 3 ek friss petrezselyem
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy edényben keverjük össze a joghurtot az ecettel.
- A só és bors negyedével ízesítsük, majd adjuk hozzá a karikára vágott uborkát és zellerszárat.
- Végül az aprított petrezselyemmel keverjük össze alaposan. Tegyük hűtőbe, amíg sül a lazac.
- A lazacokat fűszerezzük a maradék sóval és borssal, majd tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 5-6 perc alatt süssük át és kínáljuk a hűtött uborka salátával.