Gyors, könnyű és ízletes vacsora, ami a körettel együtt is elkészül fél óra alatt.

Grillezett lazac uborkasalátával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac uborkasalátával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db lazac steak
  • 60 ml görög joghurt
  • 1 ek borecet
  • 3 g fekete bors
  • 4 g só
  • 2 db uborka
  • 2 db zeller szár
  • 3 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy edényben keverjük össze a joghurtot az ecettel.
  3. A só és bors negyedével ízesítsük, majd adjuk hozzá a karikára vágott uborkát és zellerszárat.
  4. Végül az aprított petrezselyemmel keverjük össze alaposan. Tegyük hűtőbe, amíg sül a lazac.
  5. A lazacokat fűszerezzük a maradék sóval és borssal, majd tegyük fel a grillre.
  6. Oldalanként 5-6 perc alatt süssük át és kínáljuk a hűtött uborka salátával.