Gyors és látványos fogás, amit elég 10 percig pácolni, így vészhelyzetben is bevethető.

Marinált grillezett steak sült paradicsommal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Marinált grillezett steak sült paradicsommal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g skirt steak
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kk kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek citromlé
  • 1 db lila hagyma
  • fél kk piros paprika pehely
  • 2 marék apró paradicsom (több színű)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 db avokádó

Elkészítés:

  1. A húst tegyük egy jó zárható edénybe vagy zacskóba.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a köményt, a koriandert, az apróra vágott fokhagymát, a2 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál olajat.
  3. Dolgozzuk el jól, majd öntsük a húsra és zárjuk le. Pihentessük 10 percig. (Nem kell hűtőbe tenni.)
  4. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Amíg melegszik a grill készítsük el a guacamolét. Ehhez törjük össze az avokádó húsát, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a maradék citrom levet, a piros paprika pelyhet és fűszerezzük sóval. Egy villával keverjük össze az egészet és tegyük félre tálalásig.
  6. A paradicsomokat öntsük le 1 evőkanál olajjal és sózzuk, borsozzuk.
  1. A felforrósodott grill lapra tegyük fel a paradicsomokat és 4 perc alatt pirítsuk meg őket.
  2. Ezután vegyük feljebb a hőfokot és jöhet a steak pirítás.
  3. A pácból kivett steakeket sózzuk, borsozzuk, majd oldalanként 3 percig grillezzük őket.
  4. Utána hagyjuk pihenni felvágás előtt 5 percig.
  5. A vékonyra szeletelt húst paradicsomokkal megszórva, kenyérrel és quamacoléval kínáljuk.