- írta: Peitli Csilla
Gyors és látványos fogás, amit elég 10 percig pácolni, így vészhelyzetben is bevethető.
Marinált grillezett steak sült paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g skirt steak
- 3 ek olívaolaj
- 2 kk kömény
- 1 kk őrölt koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek citromlé
- 1 db lila hagyma
- fél kk piros paprika pehely
- 2 marék apró paradicsom (több színű)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 db avokádó
Elkészítés:
- A húst tegyük egy jó zárható edénybe vagy zacskóba.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a köményt, a koriandert, az apróra vágott fokhagymát, a2 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál olajat.
- Dolgozzuk el jól, majd öntsük a húsra és zárjuk le. Pihentessük 10 percig. (Nem kell hűtőbe tenni.)
- Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amíg melegszik a grill készítsük el a guacamolét. Ehhez törjük össze az avokádó húsát, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a maradék citrom levet, a piros paprika pelyhet és fűszerezzük sóval. Egy villával keverjük össze az egészet és tegyük félre tálalásig.
- A paradicsomokat öntsük le 1 evőkanál olajjal és sózzuk, borsozzuk.
- A felforrósodott grill lapra tegyük fel a paradicsomokat és 4 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Ezután vegyük feljebb a hőfokot és jöhet a steak pirítás.
- A pácból kivett steakeket sózzuk, borsozzuk, majd oldalanként 3 percig grillezzük őket.
- Utána hagyjuk pihenni felvágás előtt 5 percig.
- A vékonyra szeletelt húst paradicsomokkal megszórva, kenyérrel és quamacoléval kínáljuk.