Színes-korianderes paprikával és rikottával töltött pisztráng rolád grillezett polentával
írta: SpaTrendOnline
Hozzávalók:
- 60 dkg pisztráng
- 20 dkg ricotta
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 2 db lilahagyma
- 4 g só
- 1 csokor koriander
- 1 csokor menta
- 2 db lime
- 1 dl olívaolaj
- 40 dkg kukoricadara
Elkészítés:
- A kukoricadarát megfelelő mennyiségű sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk az előzetesen apró kockára vágott Kaliforniai paprikánk felét, és a szintén apróra vágott koriander egy részét - ízlés szerint!
- A meleg masszát egy előre kifóliázott formába öntjük és teljesen kihűtjük.
- A maradék paprikánkat, a koriandert, a rikottát és a lilahagymát összekeverve masszát készítünk és félretesszük.
- A pisztrángot megtisztítjuk és kifilézzük, majd a bőrével lefelé fektetjük és a masszával egyenletesen megkenjük.
- Ezután a farok-résztől indulva, feltekerjük.
- Szorosan alufóliába tekerjük és kezdődhet a sütés! A polentát, amikor kihűlt, felszeleteljük és felrakjuk a rácsra.
- A mentalevelet megmossuk és egy keverőtálba helyezzük. Egy gerezd lime levét rá facsarjuk, az olivaolajat hozzáadjuk és egy botmixer segítségével leturmixoljuk!
Extra tippek:
- Fontos, hogy a hal lassan süljön, hogy a közepe nehogy nyers maradjon!
Ha segítség kell a hal megfordításához, használj nagy grill lapátot.