Indiai ízvilág ihlette ezt a csirkés, hagymás nyársat.

Indiai ihletésű csirkenyárs

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: 3

Indiai ihletésű csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 800 g csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár joghurt
  • 1 kk garam masala
  • 1 kk kurkuma
  • 2 cm gyömbér
  • fél db citrom - leve, héja
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db hagyma
  • 4 db pita

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A joghurtot keverjük össze a garam masalával, a kurkumával, a reszelt fokhagymával, citromhéjjal és gyömbérrel. Adjuk hozzá a citromlevet és a sót, borsot, majd dolgozzuk össze.
  3. A csirkét vágjuk nagyobb kockákra és pácoljuk be. Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
  4. A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra és a csirkével felváltva húzzuk nyársra.
  5. Grillezzük a nyársakat 8-10 percig, időnként megforgatva őket.
  6. Amikor átsült a hús, vegyük le a nyársról és a grillen 1 perc alatt megpirított pitába töltve kínáljuk.