Próbálja ki ezt a nem mindennapi grill receptet: viszonylag egyszerű alapanyagokból valami igazán különlegeset alkothat! Fine dining a saját otthonában!

Kapros-citromos grillezett hal spárgával és szalonnával

Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézség: 2

Kapros-citromos grillezett hal spárgával és szalonnával

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze avokádó olaj
  • 2 db halibut filé
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál friss kapor (apróra vágva)
  • 1 db citrom leve
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 csésze tengeri halakhoz való vagy BBQ szárazpác
  • 1 csomag spárga
  • 4 szelet füstölt bacon

Elkészítés:

1. Melegítse elő Kamado Joe grill készülékét 205 Celsius fokra és készüljön közvetlen grillezésre.

2. Törölje szárazra a halibut filéket papírtörlővel, és fűszerezze mindkét oldalát 1/4 csésze tenger gyümölcsei vagy BBQ száraz páccal.

3. Kenje le a spárgákat 1/4 csésze olívaolajjal, majd fűszerezze 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál őrölt fekete borssal és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával.

4. Helyezze be a félkör alakú sütőlemezeket a kamado grillbe és melegítse elő azokat 5-10 perc alatt.

5. Helyezze a spárgát és a szalonnaszeleteket a sütőlap egyik felére, és 10-15 percig pirítsa azokat, néhány percenként megforgatva és megfordítva.

6. Öntsön 1/4 csésze avokádóolajat a másik félkör alakú sütőlapra, és hevítse fel az olajat pár perc alatt.

7. Helyezze a halibut filét a sütőlapra és süsse 5-6 percig, majd fordítsa meg.

8. Süsse a halat további 5-6 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete eléri a 63 Celsius fokot.

9. Ezután készítse el a mártást: olvassza meg a vajat, tegye bele a citrom levét, 2 gerezd zúzott fokhagymát és a kaprot, majd forralja össze a mártást.

10. Tálaláskor tegye a halfiléket a spárga és a szalonna ágyra, majd kanalazzon rá a vajas kapormártásból. Jó étvágyat hozzá!