Finom és egészséges hagymás köret egy kis parmezán sajttal.
Kemencében sült hagyma
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 3 db vöröshagyma
- 100 g parmezán sajt
- 80 g zsemle
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 200°C-ra.
- A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel fél cm vastag karikákra.
- A karikákat szedjük szét és tegyük egy tűzálló tálba.
- Sózzuk és borsozzuk alaposan a hagymákat.
- Locsoljuk meg a fele olajjal az egészet.
- Keverjük össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot, majd ezzel a keverékkel szórjuk meg a hagymákat.
- Végül locsoljunk még rá egy kevés olajat.
- Fedjük le az edényt alufóliával, hogy ne száradjanak ki a hagymák és tegyük be a kemencébe 30 percre sülni.