Finom és egészséges hagymás köret egy kis parmezán sajttal.

Kemencében sült hagyma

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Kemencében sült hagyma

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 3 db vöröshagyma
  • 100 g parmezán sajt
  • 80 g zsemle
  • 1 dl olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kemencét 200°C-ra.
  2. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel fél cm vastag karikákra.
  3. A karikákat szedjük szét és tegyük egy tűzálló tálba.
  4. Sózzuk és borsozzuk alaposan a hagymákat.
  5. Locsoljuk meg a fele olajjal az egészet.
  6. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot, majd ezzel a keverékkel szórjuk meg a hagymákat.
  7. Végül locsoljunk még rá egy kevés olajat.
  8. Fedjük le az edényt alufóliával, hogy ne száradjanak ki a hagymák és tegyük be a kemencébe 30 percre sülni.