Olasz burgonya köret a kemencéből, ami minden húshoz és halhoz remekül passzol majd.
Kemencében sült köret bármilyen húshoz
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 ek friss rozmaring
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss bazsalikom
- 1 ek friss petrezselyem
- fél kk pirospaprika
- fél kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 200 °C-ra.
- A krumplikat hámozzuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra.
- Egy kis tálkában keverjük össze az olajat az apróra vágott fokhagymával, a rozmaringgal, bazsalikommal és petrezselyemmel. Ízesítsük a pirospaprikával és a sóval.
- Ebbe az olajos pácba forgassuk meg a burgonyákat, amiket aztán egy rétegben tegyünk bele egy tűzálló tálba.
- Süssük a kemencében 30 percig a krumplikat.
- Időnként mozgassuk meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.
- Amikor megpuhult a köret, tálalhatjuk is.