Olasz burgonya köret a kemencéből, ami minden húshoz és halhoz remekül passzol majd.

Kemencében sült köret bármilyen húshoz

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Kemencében sült köret bármilyen húshoz

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 1 ek friss rozmaring
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss bazsalikom
  • 1 ek friss petrezselyem
  • fél kk pirospaprika
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kemencét 200 °C-ra.
  2. A krumplikat hámozzuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze az olajat az apróra vágott fokhagymával, a rozmaringgal, bazsalikommal és petrezselyemmel. Ízesítsük a pirospaprikával és a sóval.
  4. Ebbe az olajos pácba forgassuk meg a burgonyákat, amiket aztán egy rétegben tegyünk bele egy tűzálló tálba.
  5. Süssük a kemencében 30 percig a krumplikat.
  6. Időnként mozgassuk meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.
  7. Amikor megpuhult a köret, tálalhatjuk is.