Nagyszerű, igazán közkedvelt köret, melyet akár napokkal vendégek érkezése előtt is elkészíthet.

Kétszer sült, töltött burgonya

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Kétszer sült, töltött burgonya

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 6 db nagyméretű krumpli
  • 60 g vaj
  • 60 ml tejföl
  • 60 ml író (kefír)
  • 2 szál újhagyma
  • 180 g cheddar sajt
  • 60 g parmezán sajt
  • 1 kk só
  • ízlés szerint bors
  • 60 g kockázott bacon

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill készülékét 350 °C-ra és süssük meg az egész burgonyákat közvetlenül a grill rácsokon, amíg meg nem puhulnak (körülbelül 60-75 perc). Hagyjuk hűlni a burgonyát kb. 15 percig.
  2. Ha már kihűltek a burgonyák, fektessük le azokat és hosszában vágjuk le a krumplik felső negyedét.
  3. Ezután óvatosan vájjuk ki egy kanállal a burgonyák belsejét.
  4. Hagyjunk körülbelül 1 cm vastag részt a kivájt terület és a héj között, hogy legyen tartása a krumplinak.
  5. A kivájt burgonyát nyomjuk át krumplinyomón és tegyük egy nagyobb tálba.
  6. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. Kanalazzuk vissza a tölteléket a burgonyákba.
  8. Tegyünk egy kevés vajat a töltelék tetejére, majd helyezzük vissza a burgonyák levágott tetejét, és csomagoljuk be a töltött krumplikat alufóliába.
  9. Óvatosan,  nehogy kifolyjon az értékes töltelék, helyezzük a becsomagolt krumplikat az előmelegített grill készülék felső rácsára és süssük át azokat körülbelül 30 perc alatt.
  10. Az alufóliába csomagolt töltött burgonyákat nyugodtan le is fagyaszthatjuk ilyenkor 35-40 percet számoljunk a második sütésre.
  11. Tálaláskor: nyissuk ki az alufóliát, vegyük le a krumplik tetejét és szórjuk meg a kész burgonyát egy kis extra reszelt sajttal és kisütött, kockázott baconnel.