Gochu Doenjang Muchim - A doenjanggal (koreai fermentált szójapasztával) fűszerezett zöld chili/csípős paprika egy egyszerű, ám különleges köret, amely jól illik a koreai és egyéb BBQ ételekhez. Használhatunk uborkát és kaliforniai paprikát is a salátához vagy ezek keverékét.
Koreai saláta, az igazi különleges BBQ köret
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 200 gramm hegyes erős paprika
- 1 ek Doenjang (szójababkrém)
- 1 ek méz
- 2 teáskanál zúzott fokhagyma
- 50 gramm szezámmag
- 2 teáskanál szezámolaj
- ízlés szerint só
- 1 ek rizsecet
- 1 teáskanál chili por
Elkészítés:
1. A paprikát megmossuk, karikákra vágjuk.
2. Összekeverjük a szószt a fenti hozzávalókból.
3. A szezámmagot megpirítjuk, majd mozsárban összezúzzuk, ez is megy majd a szószba.
4. A felkarikázott paprikát összekeverjük a szósszal és már készen is vagyunk!
A doenjanggal fűszerezett zöldséges ételeket doenjang muchimnak (된장무침) hívják. Az erős paprika uborkával és/vagy zöld kaliforniai paprikával helyettesíthető. Ha kicsit pikánsabb, savasabb ízeket szeretnénk még pár csepp lime lé és fél reszelt lime héja is adható hozzá.
5. A végén pirított szezámmaggal megszórjuk.
Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok!