Hagyományos sajtburger nem éppen hagyományos alapanyagból. Ezúttal ugyanis a lazac a főszereplő a burgerben!
Lazacos sajtburger
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 szelet lazac
- 1 ek vaj
- 1 kk capri bogyó
- 2 kk chipotle adobo szószban
- 2 ek ketchup
- 2 ek majonéz
- 4 levél saláta
- 4 szelet sajt
- 3 szelet bacon
- 1 db avokádó
- fél db paradicsom
- 2 db hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 220 °C-ra.
- A lazacról vegyük le a bőrét és daráljuk le. Készítsünk a belőle 2 darab halpogácsát.
- Tegyük a lazacpogácsákat a grillrácsra és süssük 2 percig.
- Ezután fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig, de rögtön a fordítás után tegyünk 2 szelet sajtos a lazacokra, hogy legyen idejük megolvadni.
- A bacon szeleteket süssük ropogósra a grillen a halak mellett.
- míg a halak és a bacon szeletek sülnek a zsemléket vágjuk ketté és kenjük le a belül őket vajjal, majd pirítsuk le őket is a grillen.
- A zsemléket tegyük egy tányérra, ahol majd megtöltjük őket.
- A ketchupöt keverjük össze a majonézzel, az adobo szósszal és kapribogyókkal, majd ezzel a szósszal kenjük le a zsemlék vágott felét (az alsó és a felső részt is).
- Tegyük rá a salátaleveket és a szeletekre vágott paradicsomot is.
- A grillről levett halpogácsákat tegyük egyenesen a paradicsomokra.
- Az avokádót szeleteljük fel és tegyük a burger tetejére a baconnel együtt.
- Végük jöhet a zsemle teteje is és a tálalás!
+ 1 tipp: A recepthez használjunk vastagra vágott bacon szeleteket a maximum ízhatásért!
+ 2 tipp: Hogy egyformák legyenek a halpogácsák, használj hamburger prést, amivel garantált az eredmény.