Hagyományos sajtburger nem éppen hagyományos alapanyagból. Ezúttal ugyanis a lazac a főszereplő a burgerben!

Lazacos sajtburger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Lazacos sajtburger

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 1 ek vaj
  • 1 kk capri bogyó
  • 2 kk chipotle adobo szószban
  • 2 ek ketchup
  • 2 ek majonéz
  • 4 levél saláta
  • 4 szelet sajt
  • 3 szelet bacon
  • 1 db avokádó
  • fél db paradicsom
  • 2 db hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 220 °C-ra.
  2. A lazacról vegyük le a bőrét és daráljuk le. Készítsünk a belőle 2 darab halpogácsát.
  3. Tegyük a lazacpogácsákat a grillrácsra és süssük 2 percig.
  4. Ezután fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig, de rögtön a fordítás után tegyünk 2 szelet sajtos a lazacokra, hogy legyen idejük megolvadni.
  5. A bacon szeleteket süssük ropogósra a grillen a halak mellett.
  6. míg a halak és a bacon szeletek sülnek a zsemléket vágjuk ketté és kenjük le a belül őket vajjal, majd pirítsuk le őket is a grillen.
  7. A zsemléket tegyük egy tányérra, ahol majd megtöltjük őket.
  8. A ketchupöt keverjük össze a majonézzel, az adobo szósszal és kapribogyókkal, majd ezzel a szósszal kenjük le a zsemlék vágott felét (az alsó és a felső részt is).
  9. Tegyük rá a salátaleveket és a szeletekre vágott paradicsomot is.
  10. A grillről levett halpogácsákat tegyük egyenesen a paradicsomokra.
  11. Az avokádót szeleteljük fel és tegyük a burger tetejére a baconnel együtt. 
  12. Végük jöhet a zsemle teteje is és a tálalás!

+ 1 tipp: A recepthez használjunk vastagra vágott bacon szeleteket a maximum ízhatásért!

+ 2 tipp: Hogy egyformák legyenek a halpogácsák, használj hamburger prést, amivel garantált az eredmény.