- írta: Bácsalmási Katalin
Ez az ízletes, omlós fogás rendkívül népszerű az ázsiai országokban, ahol puha, gőzölt zsömlékben (Gua Bao) kínálják! Készülj hosszú sütésre és igazi ízrobbanásra!
Ázsiai pulled marhahús szendvics grillen készítve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 800 g marha szegy
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 ek olaj
- 1,5 ek ötfűszerkeverék
- 1 ek sambal
- 2 ek barna cukor
- 1 ek chili pehely
- 120 ml szójaszósz
- 1 ek hoisin szósz
- 100 ml víz
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a (The Bastard) kamado grillt 150°C fokra.
- Amíg melegszik, karikázzuk fel a hagymát, vágjuk apróra a fokhagymát és pucoljuk, majd reszeljük le a friss gyömbért.
- Amikor készen áll a grill a sütésre, tegyünk fel gy holland sütőt és hevítsük fel benne az olajat.
- A húst közben szórjuk meg az ötfűszerkeverékkel, majd a felmelegített olajban pirítsuk le a hús minden oldalát.
- Amikor szép barna a hús, vegyük ki a tálból és tegyük félre.
- A visszamaradt olajon pirítsuk le a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a sambalt.
- Ezután adjuk hozzá a barna cukrot és a chili pelyhet. Keverjük össze, majd húzzuk le az egészet a tűztől.
- Készítsük elő a grillt indirekt sütésre. Tegyük be a reflektor követ és állítsuk a hőfokot 100-120°C közé.
- Tegyük vissza a húst az edénybe, majd rakjuk vissza az egészet a grillre.
- Öntsük hozzá a vizet és a szójaszószt, majd tegyük fel az edény tetejét.
- Zárt tető alatt süssük a húst 4 óra hosszát, majd tető nélkül további 2 órát süssük.
- Közben ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.
- A hús akkor készült el, amikor egy villával is könnyen szálaira tudod szedni.
- Amikor már könnyen omlik a hús, szedjük szálaira az edényben és adjuk hozzá a hoisin szószt.
- Ezután keverjük össze a visszamaradt lével az egészet és kész is szervírozásra.
- Az autentikus ízélményért készíthetünk gőzölt Gua Bao zsömléket, amit reszelt uborkával, pácolt répacsíkokkal, újhagyma karikákkal és omlós marhahússal töltünk meg.