- írta: Peitli Csilla
Fűszeres kéreggel gazdagított steak, amit a citromos, petrezselymes vaj tesz feledhetetlenné.
Fűszeres steak citromos vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet sirloin steak
- 4 ek vaj
- 1 ek friss petrezselyem
- 1 ek citromlé
- 1,5 kk fokhagyma por
- 1 ek só
- 1 ek bors
- fél kk chili pehely
- 1 kk őrölt koriander
- 50 g cukor
Elkészítés:
- A petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze vajjal, a citromlével és a fél kiskanál fokhagyma porral.
- A jól kikevert vajat formázzuk hengerré és tegyük a hűtőbe pihenni.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- A fekete borsot, a paprika pelyhet, a koriandert, a cukrot, a sót és a maradék fokhagyma port keverjük össze.
- Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan dörzsöljük be a húsok mindkét oldalát.
- Tegyük fel a forró rácsokra a húsokat és süssük őket oldalanként 2 percig, majd helyezzük át a szeleteket a grill hűvösebb részére a teljes átsülésig.
- Tálaláskor minden steakre tegyünk egy karikát a citromos, petrezselymes vajból.