Fűszeres kéreggel gazdagított steak, amit a citromos, petrezselymes vaj tesz feledhetetlenné.

Fűszeres steak citromos vajjal

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Fűszeres steak citromos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet sirloin steak
  • 4 ek vaj
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 ek citromlé
  • 1,5 kk fokhagyma por
  • 1 ek só
  • 1 ek bors
  • fél kk chili pehely
  • 1 kk őrölt koriander
  • 50 g cukor

Elkészítés:

  1. A petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze vajjal, a citromlével és a fél kiskanál fokhagyma porral.
  2. A jól kikevert vajat formázzuk hengerré és tegyük a hűtőbe pihenni.
  3. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  4. A fekete borsot, a paprika pelyhet, a koriandert, a cukrot, a sót és a maradék fokhagyma port keverjük össze.
  5. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan dörzsöljük be a húsok mindkét oldalát.
  6. Tegyük fel a forró rácsokra a húsokat és süssük őket oldalanként 2 percig, majd helyezzük át a szeleteket a grill hűvösebb részére a teljes átsülésig.
  7. Tálaláskor minden steakre tegyünk egy karikát a citromos, petrezselymes vajból.