Izgalmas házi fűszerkeverékkel készített borda kávé, kakaó és szegfűszeg aromákkal.

Grillezett borda kávés páccal

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 2

Grillezett borda kávés páccal

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db borda (5 darab egyben)
  • 2 ek mustár
  • 1 kk eszpresszó kávé
  • 2 kk őrölt kávé
  • 1 kk kakaópor
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek fekete bors
  • 1 ek só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kemencét 150°C-ra.
  2. A bordáról távolítsuk el a felesleges zsiradékot és tisztítsuk le a csontokat egy darabon.
  3. A mustárt keverjük ki a kávéval.
  4. Egy másik tálkában keverjük össze az őrölt kávét, a kakaóport, az oregánót, a szegfűszeget és a sót, borsot.
  5. A húst kenjük le a kávés mustárral, majd ízesítsük a fűszerkeverékkel.
  6. Tegyük be a húst a kemencébe és süssük, amíg a hús belső hőmérséklete eléri az 56°C-ot.
  7. Ekkor vegyük ki, pihentessük 10 percig, majd szeleteljük!