- írta: Peitli Csilla
Izgalmas házi fűszerkeverékkel készített borda kávé, kakaó és szegfűszeg aromákkal.
Grillezett borda kávés páccal
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db borda (5 darab egyben)
- 2 ek mustár
- 1 kk eszpresszó kávé
- 2 kk őrölt kávé
- 1 kk kakaópor
- fél kk őrölt szegfűszeg
- 1 ek oregánó
- 1 ek fekete bors
- 1 ek só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 150°C-ra.
- A bordáról távolítsuk el a felesleges zsiradékot és tisztítsuk le a csontokat egy darabon.
- A mustárt keverjük ki a kávéval.
- Egy másik tálkában keverjük össze az őrölt kávét, a kakaóport, az oregánót, a szegfűszeget és a sót, borsot.
- A húst kenjük le a kávés mustárral, majd ízesítsük a fűszerkeverékkel.
- Tegyük be a húst a kemencébe és süssük, amíg a hús belső hőmérséklete eléri az 56°C-ot.
- Ekkor vegyük ki, pihentessük 10 percig, majd szeleteljük!