- írta: Peitli Csilla
A kávés-fűszeres pác egészen különleges ízeket csalogat elő a húsból. A marhán kívül érdemes kipróbálni sertéssel és báránnyal is, azokhoz is remekül passzol.
Kávéval pácolt steak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 60 g őrölt kávé
- 60 g barna cukor
- 1,2 kg szegy hátulja
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 kk só
- 2 g fehérbors
- 1 g fahéj
- 1 g gyömbér
- 1 csipet cayenne bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Keverjük össze a kávét (nem instant), a barna cukrot, a sót, a fahéjt, a gyömbért, a borsot és a cayenne borsot egy kisebb tálkában.
- A négy részre vágott (és szobahőmérsékletre felengedett) húst dörzsöljük be az olajjal, majd oszlassuk el rajta a pácot.
- Kezdhetjük is a sütést. Medium-rare-hez süssük oldalanként 2-4 percig a húst, majd azonnal vegyük le a grillről és egy deszkán pihentessük letakarva.
- 5 perces pihenés után szeletelhető, tálalható.