A kávés-fűszeres pác egészen különleges ízeket csalogat elő a húsból. A marhán kívül érdemes kipróbálni sertéssel és báránnyal is, azokhoz is remekül passzol.
 
Kávéval pácolt steak

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Kávéval pácolt steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 60 g őrölt kávé
  • 60 g barna cukor
  • 1,2 kg szegy hátulja
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 kk só
  • 2 g fehérbors
  • 1 g fahéj
  • 1 g gyömbér
  • 1 csipet cayenne bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Keverjük össze a kávét (nem instant), a barna cukrot, a sót, a fahéjt, a gyömbért, a borsot és a cayenne borsot egy kisebb tálkában.
  3. A négy részre vágott (és szobahőmérsékletre felengedett) húst dörzsöljük be az olajjal, majd oszlassuk el rajta a pácot.
  4. Kezdhetjük is a sütést. Medium-rare-hez süssük oldalanként 2-4 percig a húst, majd azonnal vegyük le a grillről és egy deszkán pihentessük letakarva.
  5. 5 perces pihenés után szeletelhető, tálalható.