- írta: Vezse Roland
Nagy adag főétel baráti, családi összejövetelekhez, amit kezdő grillezők is bátran bevállalhatnak.
Nyárson sült marha borda
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 4,5 kg kötözött marha borda
- 5 gerezd fokhagyma
- 6 ek Dijoni mustár
- 2 ek friss kakukkfű
- 1 ek fekete bors
Elkészítés:
- Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymákat, és spékeljük meg velük a húst. (Ejtsünk kis vágásokat a hús felszínén, és ezekbe rejtsük bele a fokhagymákat.)
- Keverjük össze a mustárt a kakukkfűvel és a borssal, majd vonjuk be a fűszerekkel a húst teljesen.
- A húst helyezzük fel a rotiserrie nyársra. Nézzük meg, hogy jól forog-e, hogy középen van és ki van egyensúlyozva. Rögzítsük a húst a tüskék segítségével és vegyük le a nyársat, amíg melegszik a grill.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Tegyük fel a nyársat a grillre, és a hús alá jöhet egy csepegtető tálca. Ezt bátran töltsük meg vörösborral, gyömbérsörrel vagy vízzel.
- Hagyjuk sülni 3,5 órán keresztül a rotisserie nyárson a húst, majd pihentessük még legalább 20 percig felvágás előtt!