Nagy adag főétel baráti, családi összejövetelekhez, amit kezdő grillezők is bátran bevállalhatnak.

Nyárson sült marha borda

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: 3

Nyárson sült marha borda

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 4,5 kg kötözött marha borda
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 ek Dijoni mustár
  • 2 ek friss kakukkfű
  • 1 ek fekete bors

Elkészítés:

  1. Vékonyan szeleteljük fel a fokhagymákat, és spékeljük meg velük a húst. (Ejtsünk kis vágásokat a hús felszínén, és ezekbe rejtsük bele a fokhagymákat.)
  2. Keverjük össze a mustárt a kakukkfűvel és a borssal, majd vonjuk be a fűszerekkel a húst teljesen.
  3. A húst helyezzük fel a rotiserrie nyársra. Nézzük meg, hogy jól forog-e, hogy középen van és ki van egyensúlyozva. Rögzítsük a húst a tüskék segítségével és vegyük le a nyársat, amíg melegszik a grill.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  5. Tegyük fel a nyársat a grillre, és a hús alá jöhet egy csepegtető tálca. Ezt bátran töltsük meg vörösborral, gyömbérsörrel vagy vízzel.
  6. Hagyjuk sülni 3,5 órán keresztül a rotisserie nyárson a húst, majd pihentessük még legalább 20 percig felvágás előtt!