- írta: Peitli Csilla
Ez a marinált steak nem gyors, de cserébe nagyon ízletes.
Rozmaringos marinált steak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg steak
- 1 dl szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek ketchup
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk friss rozmaring
- 1 kk friss kakukkfű
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A steaken, a pirospaprikán és a borson kívül mindent tegyük egy aprítóba és dolgozzuk őket össze.
- Ezt a pácot öntsük rá a húsra és zárt tető alatt pihentessük 2 órát. (Nem kell hűtőbe tenni!)
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor lejárt a pihenési idő, vegyük ki a húst a pácból. Itassuk le róla a felesleges nedvességet és fűszerezzük a pirospaprikával, borssal.
- Mehetnek is fel a grillre a steak szeletek.
- Sűrű forgatás közben (nehogy megégjen a pirospaprika), süssük a kívánt állag elérésééig. A biztonság kedvéért használjunk húshőmérőt!
- Tálalás előtt pihentessük 10 percet.