Az alkoholos koktélok nem csak a pohárban mutatnak jól, sokszor a tányéron is különlegeset alkotnak!

Steak margarita koktéllal ízesítve

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Steak margarita koktéllal ízesítve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g skirt steak
  • 1 db shallot hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 marék koriander zöldje
  • 180 ml tequila
  • 120 ml limelé
  • 120 ml Cointreau
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb mixerben keverjük össze a tequilát, a limelét és a Cointreau-t.
  2. Tegyünk félre 120 ml-t, a többihez pedig adjunk jeget és kínáljuk a Margarita koktélt a grillezés alatt vagy a vacsorához!
  3. A félretett Margaritát tegyük egy aprítóba és dobjuk mellé a hagymát, a fokhagymákat, a jalapeno paprikát és a koriander zöldjét is, majd pürésítsük össze.
  4. A húst öntsük le ezzel a páccal és pihentessük, amíg felmelegszik a grill.
  5. A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
  6. Amikor elérte a grill a kellő hőfokot, akkor a húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le és süssük oldalanként 3-4 percig.
  7. Felvágás előtt pihentessük, majd nagyobb szeletekre vágva vagy esetleg tacóba töltve, friss zöldségekkel kínáljuk.