- írta: Peitli Csilla
Az egyik legegyszerűbb módja, hogy elhozzuk Ázsiai ízeit a grillvacsorára. Fűszeres, ízekben gazdag fogás marhából.
Szezámmagos, gyömbéres marha
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g marhahús
- 1 db mangó
- 1 ek gyömbér
- 3 db narancs
- 1 kk chili pehely
- 1 db lilahagyma
- 80 ml szezámos-gyömbéres pác
Elkészítés:
- Egy kisebb edénybe keverjük össze a bolti szezámos-gyömbéres szószt, az aprított gyömbért, egy narancs héját és levét és a chili pelyhet.
- A szeletekre vágott marhahúst áztassuk be a pácba, amihez adjuk hozzá a másik két narancs szeleteit és a feldarabolt hagymát, mangót. Így hűtsük legalább 1 órát.
- A közepes hőfokra előmelegített grillen a marhát süssük 20-25 percig, időnként forgatva és újra lekenve a páccal.
- Amikor már csak 10 perc van hátra a grillezésből, vegyük ki a pácból a narancs és mangó darabokat, és azokat id t együk fel a grillre pirulni.
- Ha minden megpuhul és kellően megpirul, vegyük le őket a grillről és szedjük ki egy tálba. Ezt takarjuk le alufóliával és pihentessük újabb 5-10 percig.
- Rizzsel tálaljuk.