- írta: Peitli Csilla
Ahogyan kicsit hűlt az idő, azonnal egy picit fajsúlyosabb ételt kívántunk meg. Piedone második kedvenc ételére esett a választás, ami nem más, mint a paradicsomos húsgombóc.
Sziciliai füstölt polpette
írta: Tarsoly László
Hozzávalók:
- 0,5 kg Darált marhahús
- 0,5 kg darált sertéshús
- 7 db paradicsom
- 2 db főzőhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 g fokhagymapor
- 1,5 dl olívaolaj
- 5 szál Friss oreganó
- 5 szál friss bazsalikom
- 5 g frissen őrölt bors
- 1 evőkanál balzsamecet krém
- 1 dl Száraz vörösbor
Elkészítés:
A fele marha fele sertéshús keveréket befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, majd öklömnyi (kis kezem van, eredetileg nőgyógyásznak készültem) golyszlikat formázunk és állni hagyjuk egy fél óráig. Addig elkészítjük a szószunkat. Az apróra vágott hagymát lepirítjuk oliván, ami még szűz, a paradicsomot legigényesebben, tehát hámozva és összenyomkodva hozzáadjuk a fokhagymával együtt, felöntjük borral és beletépkedjük a friss fűszereket, sózzuk borsozzuk és belerakjuk a balzsamecetkrémet. Jól összefőzzük, majd mehetnek a grillre a húsgolyók. Ahogy megkérgesedtek, mehetnek a szószba. Ezt összeforralva el is készültünk.
Mi mini olivás ciabatta-val toltuk be. Én még egy kis chilit is tettem hozzá, hogy eléggé pikáns legyen.
Tálalásnál figyeljünk arra, hogy 2 golyóval a legfalánkabb is jól lakik..... :)
Jó étvágyat mindenkinek!