- írta: Peitli Csilla
Keleties ízvilágú steak, ami gyorsan elkészül és egy kis változatosságot csempész a megszokott grillfogások közé. Az uborka salátával könnyű fogás.
Vietnámi grillezett steak
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 750 g marha steak
- 120 ml halszósz
- 1 db lime héja
- 3 db lime leve
- 2 ek barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db kígyóuborka
- 2 db hagyma
- 1 ek szezámmag
- 1 csomag retek
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben keverjük össze a halszószt a lime levével és héjával, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott jalapeno paprikát.
- A pác felét öntsük rá a húsra, majd hagyjuk állni legalább 30 percig.
- Eközben az uborkát, a hagymát és retket daraboljuk össze (tetszőleges, formában) és öntsünk rá annyi páclét, hogy mindenhova jusson.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Mielőtt feltennénk a húst, egy papírral itassuk le róla a felesleges lét és tegyük fel a rácsokra.
- Oldalanként 3-5 perc alatt süssük készre. (Körülbelül 3 perc a rare.)
- Tegyük át a húst a grillről egy deszkára, de felvágás előtt még pihentessük legalább 5 percig.
- Ezután vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk szezámmaggal és rizzsel, valamint az uborka salátával kínáljuk.
- A megmaradt páclét kitálalhatjuk kis tálkában mártogatósnak.