Rekord gyorsan elkészül ez a kiváló borda recept, ami 10 perc alatt megsül a forró grillen. A pácolása ugyan egy kis időt vesz igénybe, de egy kis előre gondolkozással hétköznapi grillezésekhez is kiváló választás ez az étel.

Mexikói grillezett borda gyorsan

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 2

Mexikói grillezett borda gyorsan

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 12 db marha borda
  • 3 ek Maggi folyékony ízesítő
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 1 db lime
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk cukor
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítés:

  1. A fokhagymát zúzzuk össze.
  2. A lime héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki.
  3. Egy tálkában keverjük össze a lime levét, a héját, a fokhagymát , a cukrot és a kétféle szószt, amíg a cukor el nem olvad.
  4. A bordákat tegyük zárható zacskóba úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzenek egymással.
  5. Öntsük rájuk a pác háromnegyedét és zárjuk le a levegőt kinyomkodva a zacskóból. Pihentessük egy órát, de akár egy éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk. (Ha egész éjszakára bent hagyjuk a pácba a húst, akkor csak a lime lé felét használjuk fel.)
  6. Amikor sütnénk a húst, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  7. A bordákat vegyük ki a pácból és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
  8. Amikor a grillt már jó forró, tegyük a bordákat és az újhagymákat a grillre és hagyjuk 2-3 percig sülni őket, hogy szépen megpiruljanak.
  9. Ekkor fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 2 perc sütés.
  10. Fordítás után a maradék páccal le is kenhetjük a húst párszor, hogy még ízletesebb legyen. 
  11. Amikor a hús elérte az általunk kedvelt állagot (gyorsan sül), akkor vegyük le a hagymával együtt és hagyjuk pihenni pár percet.
  12. Salátával vagy rizzsel, babbal és a hagymával kínáljuk az ízletes bordákat!

+ 1. A Maggi folyékony ízesítőjét angol boltokban beszerezhetjük. Kiváló ízfokozó, érdemes szószokba, mártásokba kipróbálni.

+ 2. A bordák sütéséhez használj bordasütőt, amelyekkel könnyebben kezelhetőek a különálló darabok. Ilyen a Broil King bordasütő állványa, amin a tálalás is látványos lesz vagy a bordasütő őzgerinc, amiben a benne marad a pác és folyamatosan ízesíti a húst.