Rekord gyorsan elkészül ez a kiváló borda recept, ami 10 perc alatt megsül a forró grillen. A pácolása ugyan egy kis időt vesz igénybe, de egy kis előre gondolkozással hétköznapi grillezésekhez is kiváló választás ez az étel.
Mexikói grillezett borda gyorsan
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 12 db marha borda
- 3 ek Maggi folyékony ízesítő
- 2 ek worchestershire szósz
- 1 db lime
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk cukor
- 1 csomag újhagyma
Elkészítés:
- A fokhagymát zúzzuk össze.
- A lime héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki.
- Egy tálkában keverjük össze a lime levét, a héját, a fokhagymát , a cukrot és a kétféle szószt, amíg a cukor el nem olvad.
- A bordákat tegyük zárható zacskóba úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzenek egymással.
- Öntsük rájuk a pác háromnegyedét és zárjuk le a levegőt kinyomkodva a zacskóból. Pihentessük egy órát, de akár egy éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk. (Ha egész éjszakára bent hagyjuk a pácba a húst, akkor csak a lime lé felét használjuk fel.)
- Amikor sütnénk a húst, melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A bordákat vegyük ki a pácból és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
- Amikor a grillt már jó forró, tegyük a bordákat és az újhagymákat a grillre és hagyjuk 2-3 percig sülni őket, hogy szépen megpiruljanak.
- Ekkor fordítsuk meg őket és jöhet az újabb 2 perc sütés.
- Fordítás után a maradék páccal le is kenhetjük a húst párszor, hogy még ízletesebb legyen.
- Amikor a hús elérte az általunk kedvelt állagot (gyorsan sül), akkor vegyük le a hagymával együtt és hagyjuk pihenni pár percet.
- Salátával vagy rizzsel, babbal és a hagymával kínáljuk az ízletes bordákat!
+ 1. A Maggi folyékony ízesítőjét angol boltokban beszerezhetjük. Kiváló ízfokozó, érdemes szószokba, mártásokba kipróbálni.
+ 2. A bordák sütéséhez használj bordasütőt, amelyekkel könnyebben kezelhetőek a különálló darabok. Ilyen a Broil King bordasütő állványa, amin a tálalás is látványos lesz vagy a bordasütő őzgerinc, amiben a benne marad a pác és folyamatosan ízesíti a húst.