BBQ marhaszegy

Mizsei János féle BBQ marhaszegy

Elkészítési idő: 780 perc
Nehézség: 3

Mizsei János féle BBQ marhaszegy

írta: Mizsei János

Hozzávalók:

  • 5 kg marhaszegy
  • 8 gerezd Fermentált fokhagyma
  • 15 g Tört feketebors
  • 150 g Só
  • 30 g Chilipaszta
  • 4 dl olaj

Elkészítés:

 

A szegyet letakaritjuk.

A fűszereket az olajjal botmixer segítségével egyneműsítjük, kóstoljuk, ha valamelyik fűszert szeretnénk erősíteni, akkor adunk még hozzá.

Jól bedörzsöljük a páccal, majd egy éjszakàra a hűtőbe helyezzük.

Másnap a Kamado Joeba behelyezzük a deflektor köveket és 200fokra előmelegítjük.

Mikor elérte a kívánt hőmérsékletet, akkor a szegyet berakjuk.

Mindkét oldalát 45percig sütjük, erős kérget adunk a húsnak.

Kétszer 45perc után a Kamado joe-t elkezdjük lehüteni,120-130 celcius fokra, majd 4,5órán keresztül sütjük míg 85fokos maghőmérsékletet el nem éri.

Utána alufóliával, majd folpackal körbefóliázzuk és hideg helyen hagyjuk kihűlni.