A téli ízeket hozó lazac tökéletes választás Valentin-napra, mert a fokhagyma, a gyömbér és a lazac omega-3 zsírsavai is jót tesznek a libidónak.

Narancsos, gyömbéres lazac

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Narancsos, gyömbéres lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g lazac
  • 1 db narancs
  • 1 db vérnarancs
  • 1,5 ek reszelt gyömbér
  • 1 ek mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A gyömbért, a fokhagymát és a narancs héját reszeljük le, majd keverjük őket össze a narancs levével, a mustárral, és egy evőkanálnyi olajjal.
  2. Ezzel a páccal öntsük le a lazac filét, majd hagyjuk pihenni. (Lehetőleg legalább 1 órát.)
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra, és készüljünk indirekt grillezésre.
  4. A lazacot vegyük ki a pácból, szórjuk meg a sóval és már tehetjük is fel a grill melegebb részére, bőrrel lefelé.
  5. Itt pirítsuk 5-6 percig, amíg a bőr szépen megpirul, majd fordítsuk meg és tegyük a grill hűvösebb részére.
  6. Süssük addig, amíg teljesen át nem sül (vastagságtól függően újabb 5-8 perc.)
  7. A vérnarancsot karikázzuk fel és a grillről levett hal tetején szépen rendezzük el.